Raoul DE KEYSER (Deinze 1930 – 2012) Online auction


Online veiling schilderijen, tekeningen, grafiek, beelden, vintage, kunstwerken en rariteiten bij online veilinghuis Maison Jules Gent

RAOUL DE KEYSER (Deinze 1930 – 2012)

Online veiling bij veilinghuis Maison Jules op 16, 17 en 18 mei. Volgende Online platformen zijn ter beschikking: Invaluable, Drouot, The-salesroom en Lot-tissimo. Werk van Raoul De Keyser onder lotnummer 202 in de catalogus.

Alles valt op zijn plaats bij Raoul De Keyser

De kunstenaar begon als sportjournalist bij “Volksgazet” en bleef tot laat in z’n leven administratief consultant aan de universiteit. Raoul De Keyser wordt beschouwd als de discrete grootmeester onder de Belgische schilders van de voorbije 50 jaar.

SMAK

Samen met Jan Hoet stond hij ook aan de wieg van het SMAK In 2018-2019 bracht het SMAK een eerste postume overzichtstentoonstelling met meer dan 100 werken.

Officieel debuut

Als dertiger trok hij naar de academie en won hij de Prix Jeune Peinture Belge. Hij studeerde bij Raveel en vertrekt vanuit De Nieuwe Visie, een Oost-Vlaamse variant van de internationale Popart, en het minimalisme.

Vanaf zijn officieel debuut in 1964 ontwikkelt De Keyser zijn eigenzinnige, tactiele werken. De Keyser schildert dan al 20 jaar, maar vernietigt alles van voor deze periode.

De jaren ’70

In de jaren ’70 experimenteert hij met de bouwstenen van de schilderkunst: kleur, verf en doek. Zijn beeldentaal wordt later vloeiender en verschijnen er nieuwe motieven. Dit wordt het begin van het internationale succes. Hij is van meet af aan de meester van het sacrale, Spartaanse en fragmentarische.

De kunstenaar

Raoul De Keyser schildert vooral kleine, vaak wat raadselachtige doeken. Speels en ernstig, verleidelijk en tegendraads blijft hij de grenzen van de schilderkunst aftasten.

De kunstenaar schildert met de nodige humor; geen kamer maar een hoek, geen kledingstuk maar een rits, geen raam maar een klink. “Hij schildert alsof hij door een raam kijkt met dichtgeschoven gordijnen” – Jan Hoet.

Voetbalveld

In Deinze, waar hij z’n hele leven woonde, zag hij het lokale voetbalveld waardoor was hij gefascineerd door de man die de krijtlijnen aanbracht. Raoul hield van voetbal en schilderde daardoor tientallen voetbalveldfragmenten, doelpalen, netten en voetbalkousen. Dit werd zijn handelsmerk.

Zie online veiling aangeboden grafisch werk.

Documenta IX

Zijn deelname aan Documenta IX (1992) wordt als een hoogtepunt beschouwd. De werken die hij daarvoor maakte zijn bijzonder. Dit vanwege hun tactiliteit en het spel dat ze vormen met kleuren en monochromie.

Zijn werk is uniek en zal zeker de weg in de kunstgeschiedenis vinden. Nu al zit zijn werk in de collecties van grote musea.

 

Bronnen:

  • SMAK
  • Lucas Van Clooster (vrt)
  • Hans Maarten Post

 

Werk van RAOUL DE KEYSER (Deinze 1930 – 2012)
bij veilinghuis Maison Jules Gent Veiling 16, 17 en 18 mei

                                                                         kunstwerken online veiling

LOT 202

Raoul DE KEYSER (1930-2012) litho Network 1972 n° 41/75 afm 46 x 46 cm

dit werk wordt op de online veiling aangeboden

Raoul DE KEYSER (1930-2012)

litho Network 1972

n° 41/75

afm 46 x 46 cm

Schatting:

400 – 600 €

Catalogus LOT 202 Invaluable

Catalogus LOT 202 Maison Jules

 

 

Veilinghuis Maison Jules

BVBA Kunst in de kerk
Dampoortstraat 63
9000 Gent

Veiling 16, 17 en 18 mei

Alle info: info@maisonjules.be

www.maisonjules.be

Online veiling Maison Jules

Deze werken worden aangeboden op de online veiling kunst, antiek, vintage op 16, 17 en 18 mei bij Maison Jules veilinghuis te Gent. De veiling is enkel online dus achter gesloten deuren.

U kan steeds conditierapporten opvragen voor de aangeboden online loten.

Online platformen

Voor de online veiling kan U beroep doen op 4 online platformen:  Invaluable, Drouot, The-salesroom en Lot-tissimo.

Schattingen

Naast de online kunstveilingen kan U beroep doen op Maison Jules voor het gratis schatten van uw kunstwerken, schilderijen, antiek, vintage, chinese vases en chinees porselein.

Zelf voor volledige inboedels hebben wij een totaal oplossing voor u. Dit volkomen vrijblijvend en gratis schatting.

Auctionhouse Maison Jules Online

These works are offered at the online auction art, antiques, vintage on May 16, 17 and 18 at Maison Jules auction house in Ghent. The auction is only online and so behind closed doors.

Online platforms

You can always request condition reports for the offered online lots. For the online auction you can rely on 4 online platforms: Invaluable, Drouot, The-salesroom and Lot-tissimo.

Estimations

In addition to the online art auctions you can rely on Maison Jules to estimate your artworks, paintings, antiques, vintage, chinese vases and chinese porcelain for free.

 

Maison Jules maison de vente online

Ces œuvres sont proposées aux enchères en ligne art, antiquités, vintage les 16, 17 et 18 mai à la maison de vente aux enchères Maison Jules à Gand. La vente aux enchères est uniquement en ligne. Vous pouvez toujours demander des rapports de condition pour les lots en ligne proposés.

Platformes en ligne

Pour la vente aux enchères en ligne, vous pouvez compter sur 4 plateformes en ligne:  Invaluable, Drouot, The-salesroom et Lot-tissimo.

Estimations

En plus des enchères d’art en ligne, vous pouvez compter sur Maison Jules pour estimer gratuitement vos oeuvres d’art, peintures, antiquités, vintage et vases chinois et porcelaine chinois. Nous avons une solution complète pour le contenu complet d’une maison. Ceci est sans obligation et estimation gratuite.

Informatie/Informations/Information

Alle info met betrekking tot de aanstaande online veiling en schattingen kunstwerken:

Toutes les informations concernant la vente aux enchères en ligne à venir et les estimations d’œuvres d’art:

All info regarding the upcoming online auction and artwork estimates at:

info@maisonjules.be