Hoe kan u kopen op de veiling

Alle stukken kunnen bezichtigd worden tijdens de kijkdagen. Er is ook een papieren en online catalogus beschikbaar.

Indien u niet aanwezig kan zijn gedurende de kijkdagen is het sterk aangeraden om conditierapporten en eventueel extra foto’s aan te vragen.

De verschillende mogelijkheden om te bieden vindt u hieronder terug.

U biedt live mee in de zaal

De veilingzaal opent een uur voor de start van de veiling. U dient zich als koper te registreren vooraf aan de veiling. Na registratie krijgt u een biednummer. Dit biednummer toont u aan de veilingmeester als een lot aan u toegewezen wordt. Bij afhaling van de goederen vermeldt u dit kopersnummer.

U biedt online

U kan niet aanwezig zijn of u geeft de voorkeur om online mee te bieden. Dit kan via onze website (29% commissie) of via één van onze ‘online bidding partners’. U dient zich steeds op voorhand te registreren op één van de volgende platformen: Invaluable Live! (29%), Drouot Live (29%), LiveAuctioneers (31%) the-saleroom (31%) of Lot-tissimo (31%).

Hou er rekening mee dat het door u uitgebrachte bod altijd betrekking heeft op de hamerprijs.

Telefonische bieding

U kan niet aanwezig zijn en geeft het veilinghuis opdracht om u telefonisch te contacteren tijdens de veiling. Tijdens de kijkdagen vult u het daarvoor voorbestemt formulier in. U kan deze ter plaatse invullen of u kan deze via mail doorsturen. Op onze website is er ook een mogelijkheid om een telefonische lijn aan te vragen.

U wordt opgebeld door 1 van onze medewerkers enkele loten voor uw gewenste lot. Onze medewerker zal u informeren over andere uitgebrachte biedingen hetzij biedingen in de zaal, schriftelijke biedingen, andere telefonische biedingen of online biedingen. Indien u mee wenst te bieden, zal de medewerker de gevraagde prijs voorstellen en antwoord u met ja of neen.

Hou er rekening mee dat het door u uitgebrachte bod altijd betrekking heeft op de hamerprijs.

klik hier

Schriftelijke bieding

U kan niet aanwezig zijn en geeft het veilinghuis opdracht om voor u te bieden. Tijdens de kijkdagen zijn er aankoopformulieren aanwezig in de veilingzaal. U kan deze ter plaatse invullen. Op onze website is er ook een mogelijkheid om een schriftelijk bod uit te brengen. Het veilinghuis zal altijd het lot aan een zo laag mogelijke prijs proberen te verwerven voor u. Schriftelijke biedingen starten altijd aan de minimum geschatte waarde.

Een voorbeeld: U brengt een schriftelijk bod uit van €500 op een lot met minimum schatting €200. Indien er geen andere bieders zijn, dan heeft u het lot gewonnen aan €200. Indien een 2e bieder mee biedt tot €350, dan wint u het lot aan €400.

Hou er rekening mee dat het door u uitgebrachte bod altijd betrekking heeft op de hamerprijs.

klik hier